O soacră păcălită pentru “Teatrul [de] azi”

Teatrul aziRevista de cultură teatrală “Teatrul azi” a publicat în ultimul său număr (4-5-6, pag.230), sub semnătura doamnei Carmen MIHALACHE, critic de teatru, articolul ”Soacra păcălită”.
Cronica începe prin evocarea personalității complexe și carismatice a maestrului Ion Ghelu Destelnica, continuă cu prezentarea ”epopeei dramatice” ”Păcăliada” și a piesei ”Când ai o soacră avară, stă ca dracu’ pe comoară” ce a avut premiera la începutul acestui an la Teatrul Municipal Bacovia din Bacău și se încheie cu analiza jocului actoricesc și cu observații asupra modului în care regizorul Radu Bogdan Ghelu a pus în scenă opera tatălui său. În cadrul cronicii, regizorul este apreciat favorabil pentru decența sa artistică; pentru faptul că nu ține neapărat să iasă în evidență, evitând ostentația, stridențele și actualizările forțate.
Revista “Teatrul azi”, coordonată de criticul de teatru Florica ICHIM, este un reper important în presa românească de specialitate, fiind distribuită în teatrele din întreaga ţară, în reţeaua bibliotecilor şi a universităţilor cu secţii de învăţământ teatral și la Institutele Culturale Româneşti din străinătate. Revista a fost înființată în 1998, poate și pentru a umple golul lăsat de dispariția (în 1989) a revistei Teatrul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.