Cunoscând trecutul îți colorezi viitorul

Cunoscutul pictor naiv Ioan Măric, împreună cu tinerii artiști plastici: Alina Chiriac, Emilian Tancău și Oana Isabela Pintilie au răspuns weekendul trecut invitației actorului Radu Bogdan Ghelu, punându-și măestria în slujba proiectului de botezare a căsuțelor din cadrul Centrului de Agrement „Valea Budului”. Un număr de 20 de căsuțe au fost personalizate prin inscripționarea pe fațadă a numelui câte unei personalități băcăuane, pe 5 dintre aceștea artiștii plastici realizând și câte o pictură. În mod deosebit, una dintre căsuțe a fost dedicată „noului Bacovia”, concept definit în cadrul programului Bacău – Capitala Tineretului.
Proiectul de tineret, intitulat „Cunoscând trecutul îți colorezi viitorul”, a fost organizat de Fundația Interetnică pentru Cultură și Artă „Ion Ghelu Destelnica” (președinte Radu Bogdan Ghelu), fiind finanțat de către Direcția Județeană pentru Tineret și Sport Bacău. Având drept scop „creșterea gradului de implicare a tinerilor în activități culturale și în promovarea comunității în care ei trăiesc”, proiectul a implicat 16 tineri și patru facilitatori. Alături de organizator, au venit în sprijinul proiectului Centrul European pentru Strategii Durabile Bacău și Liceul cu Program Sportiv Bacău (prin bibliotecar, Diana Manafu).
O frumoasă surpriză a fost făcută proiectului de către Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, înaltpreasfințitul părinte arhiepiscop Ioachim dăruind proiectului o pânză pictată cu chipul preotului Constantin Galeriu. Pânza, pictată de C. Dumitru, a fost adusă în tabără de către preotul protop de Bacău (părintele Costică Busuioc) și a decorat căsuța dedicată personalității lui Constantin Galeriu, urmând ca ulterior să fie înrămată și depusă la sediul DJST Bacău.
„Desfășurat sub auspiciile programului Bacău – Capitala Tineretului (al cărui slogan este „Colorează-ți generația!”), proiectul se înscrie în sfera educației nonformale, transmițând tinerilor participanți mesajul că doar dacă îți cunoști trecutul și-i onorezi personalitățile, poți spera să-ți construiești un viitor mai luminos și mai …colorat!” a declarat Mirela Vrînceanu, consilier programe de formare în cadrul Centrului European pentru Strategii Durabile și partener în proiect.

(sursa: Ziarul de Bacău)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.